BROWNIES (ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ) (ΒΙΝΤΕΟ)



250 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πικρή
250 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
210 γρ. Βούτυρο
250 γρ. Ζάχαρη κοινή
4 Aυγά
120 γρ. Αλεύρι
200 γρ. Καρύδια ψίχα
1 Βανίλια

Λιώνουμε την πικρή σοκολάτα σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο (40ο C). Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και την βανίλια , μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 170-180ο C για 35 λεπτά περίπου. Το κέικ αυτό όταν το βγάλουμε από το φούρνο, φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αφήνουμε να κρυώσει γι αρκετή ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Λιώνουμε την σοκολάτα γάλακτος σε μπεν-μαρί και περιχύνουμε τα κομμάτια που σερβίρουμε.

braounis
Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα κουβερτούρα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 18
Πηγή : Γιάννης Πλουμής


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV