ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

150 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη
1 αυγό
125 γρ. βούτυρο
1 σφηνάκι ούζο
1 σφηνάκι νερό
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλό μήλα
80 γρ. σταφίδες ξανθές Κορινθιακές
40 γρ. ζάχαρη
φρέσκο ή αποξηραμένο δενδρολίβανο
ζάχαρη για το πασπάλισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το αυγό. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό, το ούζο, την κανέλα και το αλάτι. Κάνουμε καλή ομογενοποίηση και φυλάμε τη ζύμη για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Ανοίγουμε τη μισή ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 1 εκ. και την τοποθετούμε σε ένα τσέρκι ή σε ένα ταψί. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα ανακατεύουμε με τις σταφίδες, τη ζάχαρη και το δενδρολίβανο. Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο από τη ζύμη. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και στους 160 βαθμούς για άλλα 40 λεπτά.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ
Κύριο Συστατικό : Mήλα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 1 Ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 10
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV