ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ



2 μεγάλα φλιτζάνια αλεύρι
1 μεγάλο φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά σόδα
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
250γρ. βιτάμ
1 φλιτζάνι μεγάλο νερό
4 κουταλιές κακάο
1/2 κεσέ γιαούρτι πρόβειο
2 αυγά
150γρ. τριμμένο καρύδι
Για το γλάσο
6 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές κακάο
1/2 κεσέ γιαούρτι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
λίγο κονιάκ

Ανακατεύετε το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη σόδα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βιτάμ,το νερό,το κακάο και το κονιάκ,μέχρι να βράσουν. Τα ρίχνετε στο μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το γιαούρτι με τα αυγά,ελαφρά χτυπημένα. Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 190°C για 20’. Το αφήνετε να κρυώσει για 10’ και το χαράσσετε σε κομμάτια. Γλάσο:Βράζετε το βούτυρο,το κακάο,το γιαούρτι και το κονιάκ. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύετε πολύ καλά. Καλύπτετε το κέικ με το γλάσο και πασπαλίζετε με μπόλικο καρύδι.

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ
Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV