ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ, ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ, ΛΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τα σού
125 γρ. Γάλα, 125 γρ. Νερό, 110 γρ. Βούτυρο, 3 γρ. Αλάτι, 5 γρ. Ζάχαρη, 4 Αυγά, 140 γρ. Αλεύρι
Υλικά για γλάσσο
200 γρ. Κουβερτούρα, 200 γρ. Κρέμα, 20 γρ. Μέλι
Υλικά για κρέμα
350 γρ. Γάλα, 150 γρ. Κρέμα, 100 γρ. Ζάχαρη, 45 γρ. Κόρν φλάουρ, 3 Κρόκοι αυγών, 65 γρ. Frangelico
Για τα φουντούκια
50 γρ. Φουντούκια, 150 γρ. Σοκολάτα, Κακάο ο.χ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αρχικά ξεκινάμε την Παρασκευή της ζύμης για τα σού. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα το νερό και το βούτυρο το αλάτι και την ζάχαρη. Ζεσταίνουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να ξεκολάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Βάζουμε τη ζύμη στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής κόβουμε μπαλίτσες και ψήνουμε στους 200 για 20-25 λεπτά. Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι. Σε μια μπασίνα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν τους κρόκους με τη ζάχαρη. Αφού ασπρίσουν προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Παίρνουμε λίγο από το γάλα και με μια κουτάλα προσθέτουμε στην μπασίνα 2-3 κουταλιές ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε όλο το μείγμα από την μπασίνα πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε. Βάζουμε σε μια μπασίνα σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε την κρέμα προσθέτουμε το μέλι. Έχουμε την σοκολάτα μέσα σε μια μπασίνα ψιλοκομμένη. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Λιώνουμε την σοκολάτα και βουτάμε μέσα τα φουντούκια. Τα βάζουμε για 5 στην κατάψυξη. Αφού παγώσει η σοκολάτα τα περνάμε από κακάο. Παίρνουμε την κρέμα από το ψυγείο την χτυπάμε με ένα σύρμα και την βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Κόβουμε τα σου από επάνω και γεμίζουμε. Σκεπάζουμε ρίχνουμε από επάνω σάλτσα σοκολάτα και τριμμένο φουντούκι. Βάζουμε και τα παναρισμένα φουντούκια και γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά.

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ, ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ, ΛΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ
Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Master chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV