ΚΟΡΜΟΣ ΕΣΠΡΕΣΟ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη άχνη
200 ml. γάλα φρέσκο
2 φλιτζ. καφέ εσπρέσο (βρασμένο)
1/2 ποτήρι κονιάκ
3 μπάλες παγωτού βανίλια
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος το κονιάκ, το γάλα και τον εσπρέσο και εκεί μέσα βρέχουμε ελαφρώς τα μπισκότα.
Ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα μαζί με το μείγμα βουτύρου.
Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και στρώνουμε πάνω το μισό μείγμα της κρέμας εσπρέσο.

Προσθέτουμε το παγωτό βανίλια και ξανά μια στρώση κρέμας εσπρέσο.
Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο σε σχήμα κορμού και κλείνουμε τις άκρες του σαν καραμέλα.
Βάζουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
Για να σερβίρουμε κόβουμε τον κορμό σε φέτες και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με προσοχή.

ΚΟΡΜΟΣ ΕΣΠΡΕΣΟ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ
Κύριο Συστατικό : καφέ εσπρέσο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά & 3 Ώρες Κατάψυξη
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV