ΑΧΛΑΔΟΠΙΤΑ



300 γρ. σφολιάτα
1 κιλό αχλάδια
100 γρ. ζάχαρη
2 ποτήρια κρέμα γάλακτος
1 αυγό
κανέλα

Βουτυρώνετε μια φόρμα. Ανοίγετε την σφολιάτα, ένα φύλλο με τον πλάστη και το απλώνετε μέσα σε ταψάκι. Καθαρίζετε τα αχλάδια και τα κόβετε σε κομμάτια. Τα ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος,την κανέλα και την ζάχαρη. Γεμίζετε το ταψί με το μείγμα. Ανοίγετε ένα δεύτερο φύλλο με την υπόλοιπη σφολιάτα,τόσο όσο να σκεπαστεί το περιεχόμενο του ταψιού. Χτυπάτε τον κρόκο του αυγού και τον αλείφετε στην επιφάνεια της πίτας. Με ένα κομμάτια κανέλα ανοίγετε μια τρύπα στο μέσο της επιφάνειας και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45’.

ΑΧΛΑΔΟΠΙΤΑ
Κύριο Συστατικό : Αχλάδια
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV