ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
6 αυγά
80 γρ. βούτυρο
1 ποτηράκι γκραν μαρνιέ
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
100 γρ. πορτοκάλι γλυκό

Κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια,τη βάζετε σε δοχείο με το χυμό του πορτοκαλιού και τη λιώνετε σε χαμηλή φωτιά. Σπάτε τα αυγά και ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε στη λιωμένη σοκολάτα τα χτυπημένα αυγά,το γλυκό πορτοκάλι κομμένο σε κομματάκια,το ξύσμα του πορτοκαλιού,το βούτυρο και το λικέρ. Χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε σιγά σιγά με τα υπόλοιπα υλικά,ανακατεύοντας ελαφρά χωρίς να τα χτυπάτε. Τοποθετείτε το μους σε μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Το σερβίρετε κρύο.

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Κύριο Συστατικό : σοκολάτα κουβερτούρα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 3-4 ώρες ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV