ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΥΣ



2 μήλα μέτριου μεγέθους
2 μεγάλα αχλάδια
1 λεμόνι
1 πορτοκάλι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1/2 κουταλάκι βανίλια σκόνη
1/2 αρωματικό γαρύφαλλο
1 κόκκος πιπεριού
κανέλα
100γρ.ζάχαρη

Ξεφλουδίζετε τα μήλα και τα αχλάδια,αφαιρείτε την καρδιά και τα κόβετε στα οχτώ. Στύβετε το λεμόνι. Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι,αφαιρείτε τη λευκή φλούδα και φυλάσσετε την εξωτερική φλούδα. Βάζετε τα μήλα και τα αχλάδια σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Σε ένα άλλο δοχείο ρίχνετε το κρασί,τη ζάχαρη,τη φλούδα πορτοκαλιού,τη βανίλια,το γαρύφαλο,το πιπέρι και μια πρέζα κανέλας. Τα βράζετε για 5’ στο φούρνο μικροκυμάτων. Αναμειγνύετε τα μήλα και τα αχλάδια με το παραπάνω ζουμί και τα βράζετε για 20’. Βγάζετε τα φρούτα. Σουρώνετε το ζουμί τους και το βράζετε για 5’ ακόμη,ανακατεύοντας συνεχώς. Περιχύνετε τα φρούτα με αυτό το ζουμί,τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε.

ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΥΣ
Κύριο Συστατικό : ,Μήλα , Αχλάδια
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Αγγλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV