ΓΕΜΙΣΤΑ ΝΤΟΝΑΤ



500 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
75 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους
1/2 κύβο νωπή μαγιά
200 ml χλιαρό γάλα
αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
μαρμελάδα για τη γέμιση
λάδι ή μαγειρικό λίπος για το τηγάνισμα
ζάχαρη για τη διακόσμηση

Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μια γαβάθα,προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο,τη ζάχαρη και τον κρόκο.Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα.Τη ζυμώνουμε μαζί με το μείγμα με το αλεύρι σε λεία ζύμη.Την αφήνουμε σκεπασμένη να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 1 ώρα.Ζυμώνουμε δυνατά τη ζύμη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε φύλλο πάχους 1εκ.Επάνω στο μισό φύλλο κόβουμε με το ειδικό φορμάκι ροδέλες διαμέτρου περίπου 8 εκ.Βάζουμε λίγη μαρμελάδα στο κέντρο κάθε ροδέλας.Τοποθετούμε το άλλο μισό φύλλο επάνω στις ροδέλες με τη μαρμελάδα,και κόβουμε ξανά ροδέλες.Ακουμπάμε τα ντόνατ επάνω σε αλευρωμένη ξύλινη επιφάνεια και τα αφήνουμε σκεπασμένα να διπλασιαστούν σε όγκο για 30 λεπτά.Ζεσταίνουμε το λίπος στους 180 βαθμούς.Ρίχνουμε τα ντόνατ ανά μερίδες ώστε να κολυμπάνε,και τα τηγανίζουμε με το καπάκι 3 λεπτά,έπειτα τα γυρνάμε και τα τηγανίζουμε άλλα 3 λεπτά ξεσκέπαστα.Τα ξαναγυρνάμε και τα αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα.Τα βγάζουμε,τα αφήνουμε να στραγγίξουν και,όσο είναι ακόμα ζεστά,τα κυλάμε στη ζάχαρη.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΝΤΟΝΑΤ
Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 15 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV