ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ



180 γρ. ελαφρώς πικρή σοκολάτα
80 γρ. βούτυρο
2 αυγά
175 γρ. μαύρη ζάχαρη
Μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας
75 γρ.αλεύρι
1/2 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ.αλάτι
90 γρ. άσπρη σοκολάτα
50 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
βούτυρο για τη φόρμα

Κόβουμε 150 γρ. ελαφρώς πικρή σοκολάτα σε μέτρια κομμάτια και τα λιώνουμε ανακατεύοντας με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα μέσα σε καυτό μπεν μαρί. Τη βάζουμε στην άκρη να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C(με αέρα στους 160°C). Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας σ’ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κομματιάζουμε 60γρ. άσπρη σοκολάτα,την αναμειγνύουμε στο αλεύρι και τα προσθέτουμε όλα στο βούτυρο σοκολάτας ανακατεύοντας. Κατόπιν προσθέτουμε το μείγμα αυγών και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνουν μια λεία μάζα. Βουτυρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα (20x20). Ρίχνουμε μέσα τη ζύμη και την ψήνουμε στο φούρνο περ. 30’. Βγάζουμε το γλυκό από τη φόρμα και το αφήνουμε πάνω στη σχάρα γλυκού να κρυώσει. Λιώνουμε την υπόλοιπη σκούρα και λευκή σοκολάτα χωριστά και γαρνίρουμε με αυτές το γλυκό. Τέλος το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 5x5εκ.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV