ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΚΑΙ ΜΟΥΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ
500 ml. κρέμα γάλακτος
4 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
10 ml. Grand Marnier
½ κοτσάνι βανίλια
Ξύσμα ½ πορτοκαλιού
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
225 γρ. λευκή σοκολάτα
250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη
Ξύσμα από 3 σαγκουίνι
Χυμό από 2 σαγκουίνι
5 ml. Grand Marnier
30 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
2 φύλλα ζελατίνη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για να φτιάξουμε την κρεμ μπρουλέ, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την βανίλια.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Τα βάζουμε σε μπαιν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πηχτώσει το μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσουν.
Πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη την επιφάνεια και την καίμε με ένα φλόγιστρο πριν σερβίρουμε.
Για να φτιάξουμε την μους πορτοκαλιού, μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 20 λεπτά. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν μαρί. Χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την ζελατίνα και το λικέρ. Βγάζουμε το μείγμα από το μπαιν μαρί, προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες.
Συνοδεύουμε την κρεμ μπρουλέ με την μους πορτοκαλιού και λίγη φρουτοσαλάτα από φιλέτα πορτοκαλιού και φράουλες.


Κύριο Συστατικό : Κρέμα γάλακτος , Λευκή σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά & 3 Ώρες Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Μπαιν μαρί
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV