ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ



680 γρ. μαύρα κεράσια (κονσέρβας) χωρίς κουκούτσι,καλά στραγγισμένα από το σιρόπι τους
3 κουταλιές της σούπας κασίς ή λικέρ κεράσι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος και 150 ml επιπλέον για το σερβίρισμα,χτυπημένη σε σαντιγί
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
φύλλα μέντας

Βάζετε τα μισά κεράσια μέσα σε ένα μπολ μαζί με δύο κουταλιές της σούπας κασίς ή λικέρ κερασιού και τα ανακατεύετε.Τα αφήνετε προσωρινά στην άκρη.Βάζετε τα υπόλοιπα κερασάκια και το υπόλοιπο κασίς ή λικέρ μαζί με τη ζάχαρη στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε λίγα δευτερόλεπτα.Χτυπάτε μαζί την κρέμα γάλακτος και το μασκαρπόνε μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ενσωματώνετε το μείγμα αυτό στο μείγμα με τα πολτοποιημένα κερασάκια.Με ένα κουτάλι μοιράζετε τα ολόκληρα κερασάκια στον πάτο 4 κρυστάλλινων ποτηριών με πόδι,αφού κρατήσετε μερικά κερασάκια στην άκρη για τη διακόσμηση.Ρίχνετε το μείγμα κρέμας με τα μασκαρπόνε και τα πολτοποιημένα κερασάκια πάνω στα ολόκληρα κεράσια.Από πάνω βάζετε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί σε κάθε ποτήρι.Διακοσμείτε με τα κερασάκια που έχετε κρατήσει και με φύλλα μέντας. Σερβίρετε τα γλυκά,αφού κρυώσουν καλά.


Κύριο Συστατικό : Κεράσια
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : μπλέντερ
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV