ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΦΕ



3 φλιτζάνια γάλα
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κοφτές κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
2 βανίλιες

Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει. Διαλύετε στο γάλα τον καφέ. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς. Χαμηλώνετε τη φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει. Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τις βανίλιες. Αφήνετε να κρυώσει και είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή.


Κύριο Συστατικό : Στιγμιαίος Καφές
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά & 3 Ώρες κατάψυξη
Τρόπος Μαγειρέματος : Παγωτομηχανή
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV