ΓΛΥΚΙΑ ΚΡΕΜΑ ΜΥΖΗΘΡΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΗ ΚΑΠΑΡΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

350 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα Σαντορίνης ή οποιοδήποτε μαλακό τυρόγαλο
4 κουταλιές της σούπας Ελληνικό θυμαρίσιο μέλι
3 φύλλα ζελατίνης
3 ασπράδια αυγών
12 ντομάτες από Ελληνική ντομάτα γλυκό του κουταλιού, κομμένες
2 κουταλιές ζαχαρωμένη κάπαρη*
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Λιώνουμε το τυρί με ένα πιρούνι ή με θρυμματιστή πατάτας. Βυθίζουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για να διαλυθεί. Αναμειγνύουμε με το τυρί και ανακατεύουμε ζωηρά. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματίσουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα τυριού μαζί με τις γλυκές ντομάτες και τη ζαχαρωμένη κάπαρη. Αφήνουμε στο ψυγείο για κάποιες ώρες. Γαρνίρουμε με λίγη κομμένη γλυκιά ντομάτα και σερβίρουμε. * Για να παρασκευάσουμε τη ζαχαρωμένη κάπαρη: Αφαιρούμε το αλάτι από την κάπαρη ζεματίζοντάς τη σε πολύ νερό και στη συνέχεια αφήνοντάς τη να διαποτιστεί για πολλές ημέρες σε αρκετό νερό, αντικαθιστώντας το κάθε λίγες ώρες. Βγάζουμε από το νερό και στεγνώνουμε με πετσέτα. Φτιάχνουμε σιρόπι με 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 2/3 φλιτζανιού νερό και σιγοβράζουμε την κάπαρη μέσα στο σιρόπι για 20 λεπτά. Βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα για να τη χρησιμοποιήσουμε στο επιδόρπιο.


Κύριο Συστατικό : Ανθότυρο ή μυζήθρα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Lεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά & 3 Ώρες Cyge;io
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV