ΖΕΛΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΜΟΣΧΟΣΤΑΦΥΛΟ ΣΑΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό κονσερβοποιημένα Ελληνικά ροδάκινα στο σιρόπι
6 φύλλα (30 γραμ. συνολικά) ζελατίνη
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια κρασί μοσχοστάφυλο Σάμου
λεμόνι βερβένα, ψιλοκομμένο
στραγγιστό Ελληνικό γιαούρτι για το σερβίρισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Στραγγίζουμε τα ροδάκινα από το ζουμί τους, τα στεγνώνουμε με χαρτοπετσέτες, και κόβουμε το καθένα σε 6 φέτες. Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε νερό. Προσθέτουμε την μουλιασμένη ζελατίνη και το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι. Προσθέτουμε το γλυκό κρασί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το ζελέ να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να κρυώσει και να πήξει, και μετά χύνουμε το μισό σε μία στρογγυλή φόρμα, περίπου 20 εκ. σε διάμετρο. Απλώνουμε την βερβένα πάνω από το ζελέ και τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου ομοιόμορφα. Το βάζουμε στον καταψύκτη για να δέσει, και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο ζελέ. Αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες ώστε να δέσει εντελώς. Για να σερβίρουμε, βάζουμε την φόρμα σε μία λεκάνη με ζεστό νερό για να ξεσφίξει, και αντιστρέφουμε πάνω σε μία πιατέλα σερβιρίσματος. Κόβουμε και σερβίρουμε με γιαούρτι.


Κύριο Συστατικό : Ροδάκινα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά & 3 Ώρες ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Ψυγείο
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV