ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ



600 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και ψιλοκομμένη
3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη
3/4 του κιλού μανταρίνια
Λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα.

Πλύνετε τα μανταρίνια και ξεφλουδίστε τα. Βράστε τις φλούδες από τα μανταρίνια για 5 λεπτά ώστε να μαλακώσουν. Κατόπιν βάλτε τις σιγά σιγά στο μπλέντερ και χτυπήστε τις να γίνουν πολτός. Αναμιγνύετε τον πολτό των μανταρινιών με τα αμύγδαλα και την ζάχαρη και τα ζυμώνετε καλά. Με την ζύμη φτιάχνετε μικρές μπαλίτσες και τις κυλάτε μέσα σε ένα πιάτο ζάχαρη. Τοποθετείτε τις μπαλίτσες σε μία πιατέλα και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Αμύγδαλο, Μανταρίνι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 30 τεμ. περίπου
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV