ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ



1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 ασπράδια
1 βανίλια
ανθόνερο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C. Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Προσθέτετε τα ασπράδια και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Πλάθετε μικρά μπαλάκια Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Μπήγετε στο καθένα και ένα αμύγδαλο. Ψήνετε για 10 - 15 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.


Κύριο Συστατικό : Αμύγδαλα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 30 τεμ. περίπου
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV