ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ



150 γρ βούτυρο
75 γρ ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
ψίχα απο 1 λοβό βανίλιας
200 γρ αλεύρι
30 γρ σκούρο κακάο σκόνη
1 κρόκο αυγού
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Αναμιγνύουμε το βούτυρο,τη ζάχαρη άχνη,το αλάτι και την ψίχα βανίλιας μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες μίγμα. Ρίχνουμε το αλεύρι με το κόσκινο και ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει μια εύπλαστη ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.Ρίχνουμε στο ένα κομμάτι το κακάο σκόνη με το κόσκινο και ζυμώνουμε. Σχηματίζουμε απο μία σφαίρα με το κάθε κομμάτι ζύμης,τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσουν περίπου 2 ώρες(όχι στο ψυγείο). Χωρίζουμε στα δύο και τα δύο κομμάτια ζύμης. Ανοίγουμε τα κομμάτια σε ορθογώνια ίδιου μεγέθους και πάχους περίπου 5 χιλ. Τοποθετούμε ένα ανοιχτόχρωμο κομμάτι πάνω σε ένα σκουρόχρωμο και ξεκινώντας απο τη μακριά ακμή τυλίγουμε σφιχτά. Δεν πρέπει,όμως,η ζύμη να πατικωθεί,αλλιώς θα χαλάσει το ασπρόμαυρο σχέδιο. Κάνουμε το ίδιο και με την υπόλοιπη ανοιχτόχρωμη και σκούρα ζύμη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα στους 160 βαθμούς). Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Κόβουμε απο τα ρολά ζύμης μπισκότα πάχους περίπου 5 χιλ. και τα τοποθετούμε πάνω στο ταψί. Ανακατεύουμε τον κρόκο με τη κρέμα γάλακτος και περνάμε στα μπισκότα με το πινέλο μια λεπτή στρώση. Ψήνουμε περίπου 12 λεπτά.Τα βγάζουμε από το ταψί και τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν.


Κύριο Συστατικό : Kακάο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Πάρτυ
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά & 2 Ώρες ξεκούραση
Χρόνος Μαγειρέματος : 12 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 30
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV