ΑΣΠΡΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



30 γρ. βούτυρο
80 γρ. κρέμα γάλακτος διπλή
225 γρ. άσπρη κουβερτούρα
1 κ.σ.λικερ πορτοκάλι
100 γρ.άσπρη σοκολάτα
κακάο για πασπάλισμα

Επιστρώνουμε μια ρηχή φόρμα φούρνου με λαδόχαρτο. Ρίχνουμε το βούτυρο με τη διπλή κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για περ. 1’ ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στην κρέμα. Τη λιώνουμε ανακατεύοντας. Μετά προσθέτουμε το λικέρ πορτοκάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για περ. 2 ώρες. Τέλος πλάθουμε από το στέρεο μείγμα μικρές μπάλες και τις βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 30’.Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε μέσα τα μπαλάκια. Στραγγίζουμε την παραπανίσια επίστρωση, τα βάζουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στερεοποιηθούν. Τα στολίζουμε όμορφα σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε προαιρετικά πασπαλισμένα με κακάο.


Κύριο Συστατικό : Άσπρη κουβερτούρα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά & 2 Ώρες ψυγείο
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 40 - 50 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV