ΒΑΦΛΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



200 γρ νουγκά
200 γρ σκούρα σοκολάτα (70% κακάο)
4 κ.σ. ρούμι
250 ml κρέμα γάλατος
125 γρ βούτυρο
125 γρ ζάχαρη
1 φακ. βανίλια σκόνη
4 αυγά
150 γρ αλεύρι
150 γρ κορν φλάουρ
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
8 κ.σ. γάλα
50 γρ τριμμένη σοκολάτα γάλακτος
50 γρ αλεσμένα φουντούκια
alt
Για την κρέμα σοκολάτας αφήνουμε το νουγκά και τη σοκολάτα να λιώσουν σε ζεστό μπεν μαρί.Προσθέτουμε ρούμι και κρέμα γάλακτος,αναμιγνύουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε κρύο μπεν μαρί.Για τη ζύμη για τις βάφλες αναμιγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.τη βανίλια και τα αυγά.Προσθέτουμε με το κόσκινο το αλεύρι,το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε,μετά το γάλα,τη σοκολάτα και τα φουντούκια.Αφήνουμε να μείνει 30 λεπτά.Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και τη λιπαίνουμε ελαφρώς με βούτυρο.Ψήνουμε βάφλες και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Βέλγιο
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Βαφλιέρα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV