ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ



16 φύλλα κρούστας
Για τη γέμιση
500 γραμ. γάλα
125 γραμ. ζάχαρη
75 γραμ. σιμιγδάλι (ψιλό)
2 αυγά
λίγη βανίλια (για άρωμα)
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
750 γραμ. νερό
350 γραμ. γλυκόζη
Για τη γαρνιτούρα
φυστίκι Αιγίνης (τριμμένο) ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας

Για τη γέμιση
Σε μια κατσαρόλα, βάζετε πρώτα τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Εν συνεχεία, ρίχνετε λίγο γάλα και τ'αυγά χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά με σύρμα και προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα ή ξύλινο κουτάλι. Μόλις η κρέμα βράσει και πήξει προσθέτετε τη βανίλια και την αποσύρετε απο τη φωτιά. Αδειάστε την κρέμα σ'ένα ρηχό ταψάκι για να κρυώσει πιο γρήγορα.
Συναρμολόγηση
Χωρίζετε τα φύλλα σε δύο μέρη (από 8 κομμάτια). Βουτυρώνετε το κάθε φύλλο χωριστά και τα τοποθετείτε σε δύο οκτάδες το ένα πάνω στο άλλο. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φύλλα της πρώτης οκτάδας, κάνοντας 4 κάθετες και 6 οριζόντιες λωρίδες, (θα πάρετε 24 τετράγωνα κομμάτια). Με ένα κουταλάκι ή κορνέ ζαχαροπλαστικής βάζετε στο κέντρο κάθε κομματιού λίγο από το μίγμα της γέμισης . Διπλώστε ένα-ένα τα κομμάτια (της πρώτης οκτάδας) πιάνοντας τις άκρες του τετραγώνου και κλείνοντας προς το κέντρο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με την επόμενη οκτάδα των φύλλων. Τοποθετείτε τα κομμάτια σε βουτυρωμένο ταψί, πολύ κοντά το ένα στο άλλο για να μην ανοίξουν και χάσουν το σχήμα τους κατά το ψήσιμο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για 40 λεπτά περίπου. Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί και το αφήνετε να κρυώσει. Σιροπιάζετε τα γαλακτομπουρεκάκια, με κρύο σιρόπι, αμέσως μόλις τα βγάζετε από το φούρνο. Γαρνίρετε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας.


Κύριο Συστατικό : γάλα , σιμιγδάλι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 48
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV