ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 μανταρίνι
1 κιλό πορτοκάλια (καθαρό βάρος) καθαρισμένα από τις φλούδες και τα κουκούτσια
1 κιλό ζάχαρη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα πορτοκάλια. Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το ξύσμα των εσπεριδοειδών και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 105οC. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα τα οποία αποστειρώνουμε ως εξής: Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα με ζεστό νερό, τα τοποθετούμε ανάποδα επάνω σε μία πετσέτα και τα βάζουμε μαζί με την πετσέτα στο φούρνο στους 100ο C για 15 λεπτά. Γεμίζουμε τα βάζα μέχρι επάνω με το γλυκό όταν και τα δύο είναι ακόμη ζεστά. Τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα, δηλ. το καπάκι να είναι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.


Κύριο Συστατικό : Πορτοκάλια
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 90 - 100
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV