ΜΕΛΟΠΙΤΑ



200 γρ. αλεύρι
50 γρ. ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα

Βάζετε τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Βουτυρώνετε μια φόρμα, ρίχνετε τη ζύμη φροντίζοντας να μη γεμίσετε τη φόρμα μέχρι πάνω (να απομένουν 2 με 3 εκ. από το χείλος) και ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία, στους 160°C για 45 λεπτά. Τρυπάτε το γλυκό με ένα μαχαίρι. Εάν το μαχαίρι βγει στεγνό, τότε το κέικ έχει ψηθεί.


Κύριο Συστατικό : Μέλι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV