ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΣΙΠΑΝ



300 γρ μαλακό βούτυρο
300 γρ ζάχαρη άχνη
1 φακ. βανίλια σκόνη
8 αυγά
6 κ.σ. μαύρο ρούμι
200 γρ σκούρα σοκολάτα (70% κακάο)
200 γρ αλεσμένα φουντούκια
160 γρ αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
400 γρ ωμή αμυγδαλόπαστα
150 γρ σκούρο γλάσο κακάου

Για τη ζύμη αναμιγνύουμε το βούτυρο με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και βανίλια να γίνει κρεμώδες.Χωρίζουμε τα αυγά.Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους στο μίγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε,μετά προσθέτουμε 3 κ.σ. ρούμι και ανακατεύουμε.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα στους 160 βαθμούς).Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ζεστό μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρή.Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε.Προσθέτουμε λίγη ρευστή σοκολάτα στο μίγμα με τα αυγά,μετά προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι,τα φουντούκια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο.Απλώνουμε εκεί τη ζύμη και ψήνουμε περίπου 25 λεπτά.Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.Περνάμε τη μαρμελάδα μέσα από ένα σουρωτήρι,την απλώνουμε σε ένα κατσαρολάκι,ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ρούμι,τη ζεσταίνουμε και την απλώνουμε πάνω στο γλυκό.Στρώνουμε μια επιφάνεια εργασίας με μεμβράνη.Δουλεύουμε καλά τη μάζα μαρτσιπάν και την ανοίγουμε πάνω στην μεμβράνη στο μέγεθος του γλυκού.Βάζουμε το ματρτσιπάν πάνω στο γλυκό.Ετοιμάζουμε το γλάσο σύμφωνα με τις οδηγίες και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό.Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει και το κόβουμε σε 24 περίπου κομμάτια ίδιου μεγέθους.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 24
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV