ΔΙΠΛΕΣ



Για τη ζύμη
4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι σκληρό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά και 4 κρόκοι
4 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού ή γάλα
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας λάδι
ξύσμα λεμονιού
λάδι για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
Για το πασπάλισμα
κανέλλα (σκόνη)
καρύδια ψιλοκομμένα

Κοσκινίζετε και αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα γυάλινο μπωλ χτυπάτε με το σύρμα τ'αυγά, τα κροκάδια, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το λάδι και το ξύσμα λεμονιού. Κατόπιν ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε, στην αρχή με το σύρμα και μετά με τα χέρια, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και την ανοίγετε με πλάστη σε λεπτό φύλλο. Με οδοντωτό ροδελάκι κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες μήκους 15 εκ. περίπου. Διπλώνετε τις λωρίδες στα τρία και τις ψήνετε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθίνουν. Ετοιμάζετε το σιρόπι, το αφήνετε να κρυώσει λίγο και βουτάτε μέσα τις δίπλες. Τις βγάζετε από το σιρόπι, με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε πιατέλα. Τέλος τις πασπαλίζετε με λίγη κανέλλα και μπόλικα καρύδια ψιλοκομμένα.


Κύριο Συστατικό : αλεύρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : περίπου 30
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV