ΕΚΛΕΡ



75 γρ σιτάλευρο
15 γρ κορν φλάουρ
25 γρ βούτυρο
2-3 αυγά
1 μυτ.μαχ. μπέικιν πάουντερ
1-2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
75 γρ πραλίνα φουντουκιού
250 ml κρέμα γάλακτος
1 φακ. πηκτικό για σαντιγί

Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και κοσκινίζουμε.Βάζουμε 125 ml νερό μαζί με το βούτυρο να πάρουν μια βράση.Βγάζουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε όλο το αλεύρι με τη μία και ανακατεύουμε δυνατά με μία ξύλινη κουτάλα.Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας.Βάζουμε αμέσως τη ζύμη στο μπολ του μίξερ.Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά,χτυπώντας τα με το μίξερ στην ψηλότερη σκάλα.Η ζύμη είναι σωστή όταν λάμπει όμορφα και σκίζεται από το κουτάλι σε μακριές λωρίδες.Τώρα μένει να μπει και το μπέικιν πάουντερ.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (στον αέρα στους 180 βαθμούς).Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο.Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ με αστεροειδή οπή και βγάζουμε πάνω στο ταψί 2 λωρίδες,στην μέση των οποίων τοποθετούμε και μία τρίτη.Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά.Αφήνουμε τα εκλέρ να κρυώσουν σε μία σχάρα και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.Ζεσταίνουμε λίγο τη μαρμελάδα βερίκοκο και περνάμε μία λεπτή στρώση στο επάνω κομμάτι της ζύμης.Ζεσταίνουμε τη πραλίνα φουντουκιού σε μία κατσαρόλα,ανακατεύουμε να γίνει εύπλαστη και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει,παράλληλα προσθέτουμε και το πηκτικό για σαντιγί.Προσθέτουμε με το κουτάλι τη πραλίνα φουντουκιού.Βάζουμε το μίγμα σε ένα κορνέ,το βγάζουμε στο κάτω μισό του εκλέρ και τοποθετούμε το επάνω κομμάτι.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Πάρτυ
Χώρα Προέλευσης : Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV