ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

150 γραμ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γραμ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
600 γραμ. επιλογή από γλυκά του κουταλιού (περγαμόντο, πορτοκάλι, σύκο, κεράσι)
225 γραμ. αλεύρι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
ξύσμα ενός λεμονιού
βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη σε ηλεκτρικό μίξερ μέχρις ότου να γίνει ελαφρύ και σαν κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα.
Στραγγίζουμε τα γλυκά του κουταλιού, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο κουρκούτι του κέικ. Φυλάμε το σιρόπι τους για άλλη χρήση.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί (24 εκ. χ 8 εκ.) βάζουμε την ζύμη στο ταψί, και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Γλυκά του κουταλιού
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 10
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV