ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ



265 γρ βούτυρο
480 γρ καστανή ζάχαρη
4 μικρά ζουμερά αχλάδια
3 αυγά
250 γρ αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
75 γρ κακάο σκόνη

Στρώνουμε τη φόρμα με χαρτί ψησίματος.Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια,τα κόβουμε στα δύο και βγάζουμε τα κουκούτσια.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα στους 160 βαθμούς).Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 80 γρ βούτυρο και 150 γρ ζάχαρη με 2 κ.σ. νερό σε μεσαία φωτιά.Όταν λιώσει το βούτυρο,τοποθετούμε στο τηγάνι τα αχλάδια με τη μέσα τους μεριά προς τα κάτω και τα αφήνουμε 2 λεπτά να βράσουν.Τοποθετούμε τα αχλάδια με τη μέσα τους μεριά προς τα κάτω στη φόρμα,χύνουμε απο πάνω το υγρό από το τηγάνι,τα αφήνουμε στην άκρη.Χτυπάμε το υπόλοιπο βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνει κρεμώδες,ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε.Αναμιγνύουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι και το κακάο,τα ρίχνουμε με το κόσκινο πάνω από την κρέμα με τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά.Απλώνουμε τη ζύμη πάνω από τα αχλάδια.Ψήνουμε 50-60 λεπτά.Αφήνουμε το γλυκό να μείνει για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα,μετά το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα και το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.


Κύριο Συστατικό : Αχλάδια
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 55 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV