ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ



1 βάζο βύσσινα (καθαρό βάρος περ. 380 γρ)
100 γρ σκούρα κουβερτούρα (60% κακάο)
200 γρ μαλακό βούτυρο
175 γρ ζάχαρη
1 φακ. βανίλια σκόνη
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
125 γρ αλεύρι
1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
200 ml κρέμα γάλακτος
1 φακ. πηκτικό για σαντιγί
τρίμματα σοκολάτας
βούτυρο για τη φόρμα

Βάζουμε τα βύσσινα να στραγγίξουν καλά σε ένα σουρωτήρι.Τρίβουμε ψιλά την κουβερτούρα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα στους 160 βαθμούς).Αναμιγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη,τη βανίλια και το αλάτι ώσπου να προκύψει μία λεία μάζα.Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε,κάθε φορά για περίπου 30 δευτερόλεπτα.Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ,τα ρίχνουμε με το κόσκινο στη ζύμη και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε την κουβερτούρα και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.Λιπαίνουμε καλά τη φόρμα,τη γεμίζουμε με τη ζύμη και τη λειαίνουμε.Μοιράζουμε τα βύσσινα ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη.Ψήνουμε το γλυκό για περίπου 35-45 λεπτά.Το βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.Πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη.Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με το πηκτικό και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν και στολίζουμε το κέικ.Ρίχνουμε από πάνω τρίμματα σοκολάτας.


Κύριο Συστατικό : Βύσσινο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV