ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΡΑΙΦΛ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 Παντεσπάνι
60 ml μαύρο ρούμι
60 ml λικέρ Alchermes ή Marsala
1 λίτρο κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 Κούπα Ιταλική Μαρέγκα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αφήστε το παντεσπάνι για μια ημέρα,για να μπαγιατέψει.Κόψτε το οριζόντια,στα τρία.Τοποθετήστε ένα στρώμα σε ένα πυράντοχο πιάτο και μουλιάστε το στο ρούμι και το λικέρ.
Προσαρμόστε τον Αναδευτήρα Flexi,θέστε την ταχύτητα ανάδευσης στο 1 και τη θερμοκρασία στους 85 βαθμούς.Χτυπήστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής για 5 λεπτά και απλώστε το ένα τρίτο της στο παντεσπάνι,απαλά.
Τοποθετήστε ακόμη ένα στρώμα παντεσπάνι από πάνω και επαναλάβετε τη διαδικασία ακόμα μια φορά.Στρώστε την επιφάνεια της κρέμας ζαχαροπλαστικής,τοποθετήστε την Ιταλική μαρέγκα σε ένα κορνέ και διακοσμήστε την επιφάνεια του τράιφλ.
Τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 7-8 λεπτά,για να μετατραπεί η μαρέγκα σε γλάσο (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι φωτιάς,αλλά προσέξτε να μην αγγίξετε τις πλευρές του πιάτου).


Κύριο Συστατικό : Παντεσπάνι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Cooking Chef , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV