ΚΙΠΦΕΡΛ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΝΙΛΙΑ



75 γρ σκούρα σοκολάτα (70% κακάο)
ψίχα από 1 λοβό βανίλιας
75 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
αλεύρι για τον πάγκο εργασίας

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ζεστό μπεν μαρί,την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι περίπου 30 βαθμούς.Προσθέτουμε την ψίχα βανίλιας,το βούτυρο,τη ζάχαρη άχνη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε να σφίξει.Προσθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς (στον αέρα στους 140 βαθμούς).Σχηματίζουμε με τη ζύμη πάνω σε ένα αλευρωμένο πάγκο εργασίας ρολό πάχους 2 εκ. και το κόβουμε σε 50 κομμάτια μήκους περίπου 6εκ.Στρώνουμε ταψιά με λαδόχαρτο.Διαμορφώνουμε τις άκρες των κομματιών μυτερές και τα τοποθετούμε στα ταψιά.Ψήνουμε 10-15 λεπτά,τα κίπφερλ δεν πρέπει να πάρουν χρώμα.Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 50
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV