ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ



500 γρ. μήλα τύπου Smith
40 γρ. βούτυρο
3 κ.σ. ζάχαρη ψιλη
1 stick κανέλας
125 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα

Κόβουμε τα μήλα στα 4, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κοτσάνια και καθαρίζουμε και την φλούδα. Ζεσταίνουμε την ζάχαρη και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι το χρώμα τους να γίνει ελαφρώς καραμελέ. Προσθέτουμε τα μήλα και το stick κανέλας και τα αφήνουμε να ψηθούν χωρίς να τα σκεπάσουμε για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα βατόμουρα, καλύπτουμε με λαδόκολλα και μαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. Αφαιρούμε το stick κανέλας, μετά πολτοποιούμε τα φρούτα. Το αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε σε ποτήρια (μπορεί να σερβιριστεί και σε στρώσεις με γιαούρτι)


Κύριο Συστατικό : Μήλο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV