ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



450γρ. φυλλο Σφολιάτας (κατεψ.)
150γρ. σκούρα σοκολάτα
70% κακάο
75γρ. κουκουνάρια
1 κρόκος αυγού
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς (στον αέρα στους 200 βαθμούς).Στρώνουμε ταψιά με λαδόχαρτο. Τοποθετούμε απο δύο φύλλα το ένα πάνω στο άλλο πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και τα ανοίγουμε να γίνουν λεπτά.Τα κόβουμε σε 20 μακριά, στενά τρίγωνα. Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα και τα κουκουνάρια , τα ανακατεύουμε μεταξύ τους και τοποθετούμε απο μία κουταλιά του γλυκού σε κάθε τρίγωνο, στη βάση της στενής πλευράς.Αφήνουμε 1 εκ. περίπου απο την άκρη.Τυλίγουμε τα τρίγωνα ξεκινώντας απο τη βάση προς τη μύτη, τα διπλώνουμε να γίνουν κρουασάν και τα τοποθετούμε στα ταψιά. Χτυπάμε τον κρόκο με τη κρέμα γάλακτος και αλείφουμε τα κρουασάν. Ψήνουμε για 12 λεπτά. Καλύτερα να σερβίρονται ζεστά.


Κύριο Συστατικό : σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 20
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV