ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ



1 Κιλό σύκα
1/2 Κιλό ζάχαρη φρουκτόζη
1 Λεμόνι

Πλένουμε καλά τα σύκα μας και τα κόβουμε στην μέση. Η διαδικασία είναι όπως και στην μαρμελάδα βερίκοκο τοποθετούμε τα σύκα στον πάτο της κατσαρόλας προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε τα υλικά μας τα αφήνουμε να ξεκουραστούν. Την επομένη τα βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και όταν δέσει η μαρμελάδα μας ρίχνουμε το λεμόνι και το αφήνουμε να πάρει μία βράσει ακόμα. Τέλος αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει και την τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο στεγνό και κλείνουμε αεροστεγώς


Κύριο Συστατικό : σύκα
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 12 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV