ΜΑΥΡΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ



230 γρ βούτυρο
30 γρ σκούρα κουβερτούρα (70% κακάο)
250 γρ ζάχαρη
2 πρέζες θαλασσινό αλάτι
400 γρ αλεύρι
4 κ.σ. κακάο σκόνη
4 κ.σ. ζάχαρη για κύλημα

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να σκουρύνει λίγο.Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε μέσα στο βούτυρο.Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και μετά στο ψυγείο να σφίξει.Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη σοκολάτα να αφρατέψει,προσθέτουμε ζάχαρη και αλάτι και ανακατεύουμε.Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το κακάο σκόνη και το ρίχνουμε με το κόσκινο στο μίγμα σοκολάτας.Χτυπάμε πρώτα με το σύρμα ώστε να προκύψει μια σβολώδης μάζα,μετά ζυμώνουμε γρήγορα ώστε να προκύψει μια λεία ζύμη.Σχηματίζουμε με τη ζύμη ένα ρολό διαμέτρου 6εκ., το περνάμε από την υπόλοιπη ζάχαρη,το τυλίγουμε σε μεμβράνη και τ'αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα στους 160 βαθμούς).Στρώνουμε ταψιά με λαδόχαρτο.Κόβουμε το ρολό ζύμης σε 50 φέτες,τις τοποθετούμε στα ταψιά και ψήνουμε 15-18 λεπτά.Τις αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 35 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 50
Πηγή : Ucook Team>


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV