ΜΑΦΙΝΣ ΑΛΑ ΖΑΧΕΡ



4 αυγά
100 γρ βούτυρο
140 γρ ζάχαρη
100 γρ σκούρα σοκολάτα (80-85% κακάο)
100 γρ λευκή σοκολάτα
1 πρέζα αλάτι
80 γρ αλεύρι
1 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
γλάσο κακάου
βούτυρο για τη φόρμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (στον αέρα στους 180 βαθμούς).Λιπαίνουμε καλά τα φορμάκια ενός ταψιού για μάφινς.Χωρίζουμε τα αυγά.Χτυπάμε το βούτυρο με 100 γρ ζάχαρη και τους κρόκους ώσπου να γίνει το μίγμα κρεμώδες.Λιώνουμε τη σκούρα σοκολάτα σε ζεστό μπεν μαρί,την προσθέτουμε με το κουτάλι στο μίγμα με το βούτυρο ανακατεύοντας.Κόβουμε τη λευκή σοκολάτα σε μικρά τετραγωνάκια,την προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε.Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη μαρέγκα και μαζί με το κοσκινισμένο αλεύρι την προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε.Βάζουμε τη ζύμη στα φορμάκια και ψήνουμε περίπου 20 λεπτά.Βγάζουμε τα μάφινς από τη φόρμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα.Ανακατεύουμε λίγη μαρμελάδα βερίκοκο να μαλακώσει και αλείφουμε τα μάφινς.Ετοιμάζουμε το γλάσο σύμφωνα με τις οδηγίες και επιστρώνουμε τα μάφινς.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Αυστρία
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV