ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ



300γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
3 κρόκοι αυγού
180γρ. ζάχαρη
3 λεμόνια
ξύσμα από ένα λεμόνι
2 φύλλα ζελατίνας (10γρ.)
3 ασπράδια αυγού
Για τη μαρέγκα
2 ασπράδια αυγού
120γρ. ζάχαρη

Στύβουμε 2 λεμόνια και κρατάμε το ξύσμα από το ένα. Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Βάζουμε τους 3 κρόκους και ? από τα 180γρ. ζάχαρης. Τα χτυπάμε σε δυνατό μίξερ. Το υπόλοιπο της ζάχαρης το ρίχνουμε στα ασπράδια για τη μαρέγκα. Παίρνουμε 2 φύλλα ζελατίνης και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με κρύο νερό για να μαλακώσουν, κατόπιν τη ζεσταίνουμε για να γίνει ένα με το νερό. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι μέσα στους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ για 5’. Ρίχνουμε τη λειωμένη ζελατίνη στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε . Αδειάζουμε το ξύσμα στο μείγμα και ανακατεύουμε με κουτάλα. Παίρνουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει και τη ρίχνουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε τα υλικά να γίνουν ένα. Χτυπάμε τη μαρέγκα με τα αυγά και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πάλι. Μόλις το μείγμα στέκεται τη σερβίρουμε σε ποτήρια martini. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα και την προσθέτουμε στο παγωμένο μούς. Για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα την καψαλίζουμε με φλόγιστρο.


Κύριο Συστατικό : λεμόνι
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : μίξερ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV