ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ LIGHT ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ



250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
4 κροκάδια
2 κουταλιές φρουκτόζη
? κούπας γάλα light ζεστό
1 κούπα κρέμα γάλακτος light χτυπημένη σε σαντιγί
3 κουταλιές δυνατό καφέ εσπρέσσο
24 μικρά μαρεγκάκια
2 κουταλιές αμυγδαλάκι φιλέ ψημένο
1/8 κουταλάκι αλάτι

Λιώστε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και αφήστε τη να γίνει χλιαρή. Στο μεταξύ χτυπήστε σε ένα μπολ τα κροκάδια με τη ζάχαρη και το αλάτι ελαφρά ώσπου να ανακατευτούν καλά. Ρίξτε λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύοντας και κατόπιν ανακατέψτε τα με το υπόλοιπο γάλα. Ανακατέψτε την κρέμα επάνω σε χαμηλή φωτιά ή μπαιν μαρί ώσπου να πήξει ελαφρά και να καλύπτει το κουτάλι. Ρίξτε τον καφέ στην χλιαρή σοκολάτα μαζί με την ζεστή κασταρντ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και ανακατέψτε απαλά μέσα σε αυτό λίγη λίγη τη σαντιγί ώσπου να ενσωματωθεί χωρίς να ξεφουσκώσει. Μοιράστε το μους σε ποτήρια βάζοντας σε κάθε ποτήρι 4 μαρέγκες. Ρίχνετε από πάνω αμυγδαλάκι φιλέ και τα καλύπτουμε από πάνω με πλαστική μεμβράνη. Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.


Κύριο Συστατικό : Γάλα , σιμιγδάλι
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος :
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV