ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ (2)



1 κουτί φύλλο για μπακλαβά
2 φλυτζάνια αμύγδαλα αλεσμένα
1 φλυτζάνι φυστίια αιγίνης αλεσμένα
1 φλυτζάνι καρύδι αλεσμένο
4 κουτ. τσαγιού κανέλλα
3 κουταλιές ζάχαρη
1/2 πακέτο βούτυρο ανάλατο
Σιρόπι
1 Φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι νερό
3 ξυλαράκια κανέλλας

Βάζουμε τα μισά φύλα μπακλαβά σε ορθογώνιο πυρέξ. Απο πανω ρίχνουμε τους ξηριύς καρπούς που έχουμε αναμείξει με τη κανέλλα και τη ζάχαρη και απο πάνω ρίχνετε τα υπόλοιπα φύλλα (προσοχή τα φύλλα να είναι βουτυρωμένα). Κόβετε σε μικρά κομματάκια τους μπακλαβάδες, λιώνουμε τοβούτρο στο φούρνο μικροκυμμάτων και το ρίχνουμε στο ενδιάμεσο των μπακλαβάδων. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180βαθμούς) μέχρι να ροδίσει για περίπου 35-45 λεπτά.Αφού κρυώσει ο μπακλαβάς ετοιμάζουμε το σιρόπι κια το ρίχνουμε ζεστό απο πάνω του.


Κύριο Συστατικό : Φύλλο κρούστας
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV