ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ



250 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. άχνη ζάχαρη
1 χτυπημένο αυγό
1/2 κουταλάκι τσαγιού βανίλια
375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
λίγο αλάτι
100 γρ. στεγνή καρύδα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα

Χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτετε το αυγό, τη βανίλια και συνεχίζετε να τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά.Προσθέτετε το αλεύρι, λίγο αλάτι και τη στεγνή καρύδα και τα δουλεύετε μέχρι να σμίξουν καλά. Κάνετε το μείγμα μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί, σε απόσταση 5 εκατ. το ένα από το άλλο. Τα πιέζετε λίγο με πιρούνι και τα πασπαλίζετε με την καρύδα. Τα ψήνετε σε 180ο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά περιπου 15 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα βάζετε σε σχάρα για να κρυώσουν.


Κύριο Συστατικό : καρύδα
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 24 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV