ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

200 γρ. ελαφρώς πικρή σοκολάτα
150 γρ. άσπρη κουβερτούρα
3 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. βούτυρο
6 αυγά
3 κ.σ.ζάχαρη άχνη
Κρέμα σαντιγί & ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα και την κουβερτούρα και τις ρίχνουμε σε δυο ξεχωριστά τηγάνια. Ζεσταίνουμε την ελαφρώς πικρή σοκολάτα με 2 κ.σ. γάλα και την ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία.
Ζεσταίνουμε την άσπρη κουβερτούρα με 1 κ.σ. γάλα και επίσης ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύοντας προσθέτουμε 2 κ.σ. στη σκούρα σοκολάτα και 1 κ.σ. στη λευκή σοκολάτα.
Κατεβάζουμε και τις 2 κρέμες σοκολάτας από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε 4 κρόκους αυγών με 2 κ.σ. ζάχαρη και προσθέτουμε τη σκούρα κρέμα σοκολάτας.
Χτυπάμε 2 κρόκους με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και το προσθέτουμε στη λευκή κρέμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Βάζουμε προσεχτικά 2/3 της μαρέγκας στη σκούρα σοκολάτα, την υπόλοιπη την αναμειγνύουμε με το ανοιχτόχρωμο μείγμα σοκολάτας.
Τοποθετούμε τη λευκή και τη σκουρόχρωμη σοκολάτα κατά στρώσεις σε ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Τα σερβίρουμε γαρνίροντας κατά βούληση με κρέμα σαντιγί και ρολά σοκολάτας.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά & 2 Ώρες ψυγείο
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV