ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



250 γρ. βούτυρο
1/4 κούπας ζάχαρη
250 γρ. κουβερτούρα
7 αυγά
2 κουτ. γλυκού grand marnier
2 κούπες φαρίνα κόκκινη

Σε Μπέν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να λιώσουν και να γίνουν σάλτσα. Μετά αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Ξεχωρίζουμε από τα αυγά μας τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Έπειτα παίρνουμε τη σάλτσα από το Μπέν μαρί και ρίχνουμε μέσα τη μία κούπα αλεύρι ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι το μείγμα να ενωθεί. Κατόπιν ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα και τους μισούς κρόκους. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη υπόλοιπη μαρέγκα το αλεύρι και τους κρόκους και χτυπάμε στο μίξερ για να έχουμε το τελικό μας μείγμα. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια (ή ταψάκι με φορμάκια) και τα αλευρώνουμε για να μην μας κολλήσουν τα σουφλέ. Σε κάθε φορμάκι βάζουμε ποσότητα τόση όση να είναι λίγο κάτω από το χείλος. Ψήνουμε για 6 λεπτά σε φούρνο πολύ καλά προθερμασμένο στους 180 ο C μέχρι να δείτε να κάνει ένα μικρό σκίσιμο. Το σουφλέ είναι έτοιμο και η σοκολάτα εσωτερικά είναι ρευστή ελάχιστα γλυκιά. Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε άχνη ζάχαρη από πάνω.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 6 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV