ΚΑΣΣΑΤΑ ΑΛΑ ΣΙΤΣΙΛΙΑΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

3 μέτρια αυγά
75 γρ. ψιλή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι γλυκού άρωμα βανίλια
75 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
Για τη γέμιση και το γλασσάρισμα:
500 γρ. Ρικόττα ή μυζήθρα
125 γρ. ψιλή ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας Μαρασκίνο ή Κουαντρώ
50 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
50 γρ. τριμμένη φλούδα πορτοκάλι και λεμόνι
1 κουταλιά κομμένα φυστίκια Αιγίνης ή καρύδια ή αμύγδαλα
Για το γαρνίρισμα:
κεράσια γλασέ
φέτες πορτοκάλι και λεμόνι
τριμμένη σοκολάτα

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια μέχρι να πήξουν. Ρίχνουμε το αλεύρι.
Τα βάζουμε σε μια φόρμα του 1 λίτρου και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190°C για 20-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
Το γυρίζουμε σε μια πιατέλα να κρυώσει. Χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη καλά και προσθέτουμε 2 κουταλιές από το λικέρ. Χωρίζουμε το μίγμα στα δύο.
Βάζουμε το ένα μέρος στο ψυγείο να παγώσει. Ανακατεύουμε το ξύσμα με τη σοκολάτα και τα φιστίκια με το άλλο μισό μίγμα, για το γέμισμα.
Κόβουμε οριζόντια το κέικ σε τρία κομμάτια. Βάζουμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το ραντίζουμε με 1 κουταλιά λικέρ και απλώνουμε τη μισή γέμιση.
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι, το ραντίζουμε με το υπόλοιπο λικέρ και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Βάζουμε από πάνω και το τρίτο κομμάτι, τα πιέζουμε να ενωθούν καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Περίπου 1 ώρα πριν σερβίρουμε απλώνουμε την παγωμένη κρέμα πάνω και γύρω από το γλυκό. Το γαρνίρουμε με φρούτα γλασέ και σοκολάτα.


Κύριο Συστατικό : Ρικόττα ή μυζήθρα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6-8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV