ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΤΡΟΠΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 καρπούζι
2 μπανάνες
300 γρ. φράουλες
χυμός 2 πορτοκαλιών
1 κουταλάκι ζελατίνα σε σκόνη
1 φέτα πορτοκάλι
1 φέτα λεμόνι
χυμός μισού λεμονιού
5 κουταλιές ζάχαρη
3 φέτες ανανά
1 τσαμπί σταφύλια
3 ακτινίδια

Σε μια κατσαρόλα με 250 ml νερό ανακατεύετε τη ζάχαρη και προσθέτετε μια φέτα λεμόνι και μια φέτα πορτοκάλι. Τα βάζετε στη φωτιά και βράζετε μέχρι να δέσουν.
Παράλληλα, διαλύετε τη ζελατίνα σε λίγο νερό και την προσθέτετε στα παραπάνω υλικά λίγο πριν τα αφαιρέσετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το χυμό μισού λεμονιού και το χυμό των δύο πορτοκαλιών.
Ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Πλένετε τις φράουλες και τα σταφύλια. Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τα ακτινίδια, και τα κόβετε σε κομμάτια, όπως και τον ανανά. Ανακατεύετε όλα μαζί τα φρούτα.
Κόβετε το καρπούζι στη μέση, αφαιρείτε τα σπόρια και κόβετε τη σάρκα σε κομμάτια. Την προσθέτετε στο μείγμα των υπόλοιπων φρούτων. Αναμειγνύετε καλά το σιρόπι με τα φρούτα. Γεμίζετε το καρπούζι, το διακοσμείτε όπως θέλετε και σερβίρετε


Κύριο Συστατικό : Καρπούζι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV