ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 φακελάκια ζελατίνη σκόνη
1 κούπα γάλα
1 ½ κούπες κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές μέλι
2 βανίλιες
1 κουταλάκι μαστίχα Χίου σε σκόνη
1/2 κούπα γλυκό τριαντάφυλλο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Διαλύετε τη ζελατίνη σε λίγο χλιαρό νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. 2. Ρίχνετε μέσα το μέλι, τη βανίλια, τη μαστίχα και τη ζελατίνη ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αδειάζετε το μείγμα σε μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια (ό,τι σχήμα θέλετε). Βάζετε στο ψυγείο για 6 ώρες.
Ξεφορμάρετε, περιχύνετε με γλυκό τριαντάφυλλο και σερβίρετε.

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ
Κύριο Συστατικό : Γλυκό τριαντάφυλλο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά & 6 Ώρες Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV