ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. βούτυρο
400 γρ. κουβερτούρα υγείας
150 γρ. κρασί κόκκινο (ποικιλίας merlot ή cabernet)
80 γρ. δαμάσκηνα ξερά
300 γρ. σαντιγί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Από την προηγούμενη ημέρα κόβουμε τα ξερά δαμάσκηνα και τα μουλιάζουμε με το κόκκινο κρασί.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο. Αφού λιώσει η κουβερτούρα την αφήνουμε να κρυώσει και την ανακατεύουμε απαλά με την σαντιγί.
Στραγγίζουμε καλά τα δαμάσκηνα, τα ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα με την σαντιγί και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες περίπου.

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Κύριο Συστατικό : Κουβερτούρα υγείας
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά & 2 Ώρες Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV