ΚΡΕΜ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

5 αυγά
4 κουταλιές λικέρ Amaretto
300 γρ. γάλα
1 ξύλο βανίλιας
150 γρ. μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές ζάχαρη

Μοιράζετε τη ζάχαρη σε 4 ατομικά μπολάκια πορσελάνης. Βρέχετε με μια κουταλιά Amaretto τη ζάχαρη σε κάθε μπολάκι και τα καραμελώνετε για 5 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακινώντας κυκλικά τα μπολάκια ώστε να καραμελωθούν ομοιόμορφα.
Απλώνετε την καραμέλα και στα τοιχώματα των μπολ. Ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια για 3 λεπτά. Βγάζετε το ξύλο βανίλιας.
Χτυπάτε τα αυγά με τη μαύρη ζάχαρη και ρίχνετε σταδιακά το μείγμα τους στο γάλα. Ανακατεύετε και βράζετε για περίπου 7 λεπτά. Γεμίζετε τα μπολάκια.
Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα ξεκαλουπώνετε πάνω σε πιατάκια και τα σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Amaretto λικέρ
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV