ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΣΜΕΟΥΡΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

100 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια σκόνη
2 αβγά
50 γρ. σοκολάτα
200 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
500 γρ. Σμέουρα (κατεψυγμένα)
75 γρ. ζάχαρη άχνη
χρωματιστές σοκολατένιες καραμελίτσες
24 χάρτινα φορμάκια ζαχαροπλαστικής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια σκόνη μέχρι να γίνουν αφρώδης κρέμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αβγά. Σπάμε τη σοκολάτα κομματάκια. Βγάζουμε στην άκρη 12 σμέουρα.
Προσθέτουμε στην κρέμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα σμέουρα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε ανά 2 τις χάρτινες φορμίτσες τη μια μέσα στην άλλη κι έπειτα σε ένα ταψί. Αδειάζουμε στις φορμίτσες τη ζύμη, ώστε η επιφάνεια της να απέχει περίπου 1εκ. από τα χείλη κάθε φόρμας, και ψήνουμε τα μάφιν 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Λιώνουμε τη ζάχαρη άχνη σε λίγο νερό και διακοσμούμε τα μάφιν με το σιρόπι, τα σμέουρα και σμάρτις.


Κύριο Συστατικό : Σμέουρα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV