ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

3 αυγά
2 κάψουλες βανίλια
400 γρ. ζάχαρη
200 ml. σπορέλαιο
2 κ.γ. κανέλα
600 γρ. ψίχα κολοκύθας
150 γρ. καρύδια
500 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
βούτυρο για το ταψί
ζάχαρη άχνη

Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τους κρόκους, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το λάδι και την κανέλα ώσπου να αφρατέψουν. Τρίβουμε την ψίχα της κολοκύθας, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Αλέθουμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα τριμμένα καρύδια και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα ή μια βαθιά φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε το κέικ για 60 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά.
Έπειτα το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Κολοκύθα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 60 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV