ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ ΜΕ ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΥΖΗΘΡΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

40 ξερά σύκα
500 ml. μαυροδάφνη
200 ml. βαλσάμικο ξύδι
400 γρ. κουκουνάρι
300 γρ. καρύδι
λίγο δενδρολίβανο
λίγη κανέλλα σε σκόνη
λίγο γαρύφαλλο
λίγο βούτυρο
Για την κρέμα:
500 ml. φρέσκο γάλα
400 γρ. φρέσκια μυζήθρα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μουλιάζουμε τα σύκα στην μαυροδάφνη για 12 ώρες. Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε το βαλσαμικό και το δενδρολίβανο και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σωτάρουμε το κουκουνάρι με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε το καρύδι, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Γεμίζουμε τα σύκα. Βράζουμε το φρέσκο γάλα με δενδρολίβανο και το σουρώνουμε. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και διαλύουμε μέσα στο γάλα την ζάχαρη και την μυζήθρα.
Γεμίζουμε με το γάλα το σιφόν της σαντιγί και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
Σερβίρουμε τα σύκα με το βαλσαμικό ξύδι σε μπολ ή σε ποτήρι και το γεμίζουμε με την ελαφριά κρέμα μυζήθρας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Σύκα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 10
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV